Ingredients:
- soba
- mentsuyu
- toppings like green onion, nori, wasabi, sesame seeds, shiso, ginger, tororo, etc.
Recipes:
- Make the water boil and put soba into the boiling water for 4~5min. (Look at the package for minutes.)
- During stage1, prepare for your toppings like cutting onions and grinding ginger.
- つゆを用意する。冷蔵庫に入ってるからね。
- おそばができたら、水と氷で洗う。
- ざるにあげて、水をきる。
- トッピングをつゆにいれたり、おそばにかけて、そばをつゆにつけて食べる。
Dekiagari! 出来上がり!
ゆでるだけだし、簡単だよね。お昼ごはんでも夜ごはんでも、どちらでもいいよ。冷たいそばのときは、スーパーで買ってきたつゆを使うよ。今使ってるのは無添加・保存料不使用だよ。 温かいそばのときは、自分で作ったつゆのほうがスキ。その作り方はまた今度。
No comments:
Post a Comment