May 3, 2010

Zaru Soba





Ingredients:

  • soba
  • mentsuyu
  • toppings like green onion, nori, wasabi, sesame seeds, shiso, ginger, tororo, etc.

 Recipes:
  1. Make the water boil and put soba into the boiling water for 4~5min. (Look at the package for minutes.)
  2. During stage1, prepare for your toppings like cutting onions and grinding ginger.
  3. つゆを用意する。冷蔵庫に入ってるからね。
  4. おそばができたら、水と氷で洗う。
  5. ざるにあげて、水をきる。
  6. トッピングをつゆにいれたり、おそばにかけて、そばをつゆにつけて食べる。


Dekiagari! 出来上がり!

ゆでるだけだし、簡単だよね。お昼ごはんでも夜ごはんでも、どちらでもいいよ。冷たいそばのときは、スーパーで買ってきたつゆを使うよ。今使ってるのは無添加・保存料不使用だよ。 温かいそばのときは、自分で作ったつゆのほうがスキ。その作り方はまた今度。

No comments:

Post a Comment